Celli Srbija

Celli SpA je kompanija sa sedištem u Forliju (Italija), koja je dizajnira, konstruiše i distribuira profesionalne mašine za obradu zemljišta još od 1955. Kompanijom koju je osnovao Alfredo Celli, a koji je u svojoj maloj garaži napravio prve modele, još uvek upravlja Porodica Celli. Vremenom je postala solidna kompanija sa brendom poznatim širom sveta.

Ime Celli sinonim je za kvalitet, pouzdanost i inovacije u kombinaciji sa tradicijom, poštenom trgovinom i snažnim fokusom na ljude, od krajnjeg kupca do samih zaposlenih. Ova reputacija je prozilazi od samih karakteristika proizvoda kompanije Celli: prateći razvoj poljoprivrednih mašina 60-ih i 70-ih godina i pokušavajući da bolje shvate potrebe poljoprivrednika, mašine kompanije Celli ostavile su trajni pečat na tržištu automatizacije. Kompanija je uvela brojne tehničke inovacije koje se danas smatraju tržišnim standardima. U tom smislu, u svom u sektoru delatnosti, Celli je primer italijanske prepoznatljivosti u svetskim razmerama: mašine su u potpunosti dizajnirane unutar same kompanije, a sve mašine su proizvedene u Italiji, koristeći isključivo italijanske i evropske komponente.

Danas Celli ima oko 60 zaposlenih koji rade na površini od 15 hiljada kvadratnih metara. Kompanija proizvodi 4 hiljade jedinica godišnje najnovijeg asortimana proizvoda (30% proizvoda se pojavilo na tržištu pre manje od 3 godine).

Proizvodi

Kompanija danas dizajnira, izrađuje i distribuira jednu od, na tržištu, najkompletnijih paleta mašina koja se sastoji od preko 100 modela u 10 različitih kategorija, i to:

• Fiksne, preklopne, bočne, automatske i reverzibilne rotacione freze;
• Fiksne i sklopive mašine Frangor;
• Fiksne, preklopne i roto drljače;
• Kopačice;
• Malčeri;
• Kombinovane mašine;
• Mašine za ukopavanje u kamenu;
• Podrivači;
• Sejalice;
• Sterilizacione mašine za dezinsekciju i dezinfekciju tla.

Celli nudi rešenja za svaku vrstu tla i obradu, od voćnjaka i vinograda u Italiji do ogromnih prostranih zemljišta u Australiji i korejskih ili japanskih polja pirinča. Celli može zadovoljiti bilo koju vrstu kupca, velikog ili malog, koji posluje u najrazličitijim uslovima i sa svojim specifičnim potrebama. To je zbog jedinstvenog faktora: široka paleta mašina kompanije Celli koje imaju radne širine u rasponu od 80 cm do 7 metara i mogu se spojiti na traktore snage od 15 do 450 ks. Ovo je takođe i zbog visokog nivoa prilagodljivosti proizvoda i sposobnosti kompanije da zajedno sa krajnjim korisnikom prouči idealno rešenje za olakšavanje rada na terenu. U tom smislu, danas Celli takođe dizajnira i primenjuje posebne aplikacije i integrisana rešenja, kao i aplikacije dizajnirane isključivo za organske useve.

Inovacije

Proizvodi Celli nisu samo sinonim za kvalitet, trajnost i pouzdanost: zapravo, od samog početka kompanija je uvek težila cilju kontinuiranih inovacija kako bi zadovoljila potrebe pouzdanosti, snage i performansi koje zahtevaju njeni kupci. O tome svedoče desetine patenata registrovanih i izvezenih širom sveta. Među njima je Ecostar, mašina na daljinsko upravljanje sa vlastitim pogonom za dezinsekciju i dezinfekciju tla u hortikulturi, cvećarstvu, rasadnicima, zaštićenim sredinama (staklenicima) i otvorenim poljima: mašina koja radi prema proceduri koja poštuje životnu sredinu i operatere, zbog na ekološki prihvatljiv reagens ugrađen u zemljište, praćen dvostrukim ubrizgavanjem pare koja može izazvati egzotermnu reakciju.

Ostali patenti se tiču proizvodnje rotora za obradu sa sistemom za brzo otpuštanje i freze sa izmenljivim radnim telima. S druge strane, inovacija je uvek karakterisala kompaniju: Celli je prva kompanija koja je koristila makaze u svojim rotacionim frezama kako bi garantovala dugovečan rad u zahtevnim uslovima, ali je takođe bila prva koja je proizvela automatske uvlačne hidraulične rotacione freze; prva koji je za obradu tla koristila čelik otporan na habanje i, čak i pre toga, razvila preklopne mašine dizajnirane da obezbede da u centru ne ostane neobrađen prostor. Celli je uvek bio prvi i vrlo često jedinstven, kao u slučaju roto drljača sa jednodelnim zavarenim okvirom. Celli je takođe potpuno obnovio svoj asortiman proizvoda u poslednjih 10 godina.

Tržišta i ciljevi

Danas se Celli proizvodi distribuiraju u preko 70 zemalja. Pored sedišta u Forliju, kompanija kontroliše i prodajno odeljenje u Koreji. Celli nastavlja da jača svoje prisustvo na tržištu i radi na poboljšanju svog prodora u zemlje u usponu, poput Centralne Amerike i jugoistočne Azije, kao I u drugim oblastima. Celli takođe ima za cilj da dodatno poveća i proširi svoj asortiman proizvoda, kako bi zadovoljio sve veći broj kupaca pouzdanim i visokokvalitetnim rešenjima.

TOP
Agroitalija Group